Creier pane

de MotanLaOale in Porc, 9 Ian 2014 | 65742 vizualizari

 

Imi place foarte mult creierul, dar din pacate gasesc rar de cumparat sa arate si bine.
Este reteta lui Gaby pe care mi-a dedicat-o acum doi ani de ziua mea si a iesit foatre bun! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500g creier de porc
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele.

Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa.

Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si racit.

Se taie felii si se condimenteaza cu sare si piper.

Se bat ouale cu smantana si un praf de sare.

Faina si pesmetul se pun in doua farfurii.

Se dau feliile prin faina, prin ou, prin pesmet si se pun pe o farfurie.

Se mai dau o data feliile prin ou si se pun la prajit in uleiul incins.

Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se poate servi cu orice garnitura si salata sau muraturi.

Eu l-am mancat asa cu salata de iarna.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Nu se fierbe mai mult deoarece se sfarama dupa accea.

2

Daca totusi se sfarama foarte tare, se amesteca cu ou si se prajeste sub forma de chiftele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

MotanLaOale 1

13.02.2014, 08:17

iry-gabriela 1

25.03.2015, 13:11

Azi fac si eu, dar nu pentru mine ci pentru sotul meu

MotanLaOale 1

25.03.2015, 13:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creier pane